Održan je prvi Zlatofest!

Na zlatiborskom Kraljevom trgu od 9 do 13. januara 2022. godine održana je manifestacija na otvorenom za decu pod nazivom “Zlatofest“.

U organizaciji udruženja „Biznis na štiklama“ i Turističke organizacije Zlatibor

Na zlatiborskom Kraljevom trgu od 9 do 13. januara 2022. godine održana je manifestacija na otvorenom za decu pod nazivom “Zlatofest“. U pet dana organizovanog programa za mališane je upriličen čaroban ambijent kao i raznolik zabavni, takmičarski, edukativni a pre svega interaktivni program. Prvi “Zlatofest“ se dešavao na tri lokacije Kraljevog trga, oko jezera.

Manifestaciju je pratio zabavni program animatora, mede Borka i veverice Zlatice. Takođe, animatori obučeni u kostime Olafa i Elfe, pomoćnika Deda Mraza, su prisutnoj deci delili kape i bedževe. Dok je veliku pažnju dece privukla i Elsa, lik iz animiranog filma „Zaleđeno kraljevstvo“.

Oko Kraljeve česme, u okviru “Božićnog sela“, sprovedene su zabavne aktivnosti za decu, kao što su takmičenje u pravljenju Sneška Belića, lov na blago, takmičenje u gađanju mete grudvama, postavljanje hranilica za veverice i slično.

Nakon takmičarskog dela programa mališani su imali priliku da uživaju uz predstavu „Majmun Miša u zemlji slatkiša“ u izvođenju „Željko Veseljko“ studija. Na istoj lokaciji održana su takmičenja u plesu i pevanju, kao i čitanje basni.

Ova jedinstvena manifestacija koju je organizovala opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i udruženje “Biznis na štiklama“ iz Novog Sada je doprinela stvaranju praznične čarolije u samom srcu Zlatibora, po uzoru na slične manifestacije u evropskim gradovima.