Projekat „Ženski biznis HAB“ jedan od dobitnika bespovratnih sredstava Pokrajinskog sekretarijata za

Pokrajinski sekretarijat za finansije podržao je sa 100 miliona dinara 77 projekata koji se finansiraju iz dostupnih fondova Evropske unije, najviše iz programa prekogranične saradnje, a realizuju se na teritoriji AP Vojvodine.

Jedan od tih projekata je i “Ženski biznis HAB” kome su za potrebe sufinansiranja aktivnosti na teritoriji AP Vojvodine dodeljena sredstva u iznosu od 5.531,44 evra po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan 01. oktobra 2019. godine.

Svečano uručivanje ugovora o dodeli ovih bespovratnih sredstava održano je u prostorijama Vlade Vojvodine, 05. decembra 2019. Ugovore je dodelila pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović, koja je tom prilikom istakla da su podržani projekti koji doprinose razvoju opština i gradova u Vojvodini.

„I ove godine smo obezbedili sredstva za projekte koji će doprineti lokalnom i regionalnom razvoju i poboljšanju kvaliteta života stanovnika u Vojvodini“, kazala je Smiljka Jovanović i dodala da je reč o projektima u oblastima nauke, zdravstva, socijalnih usluga, turizma i sporta.

Pokrajinski sekretarijat za finansije kontinuirano od 2012. godine podržava projekte koji se finansiraju iz fondova Evropske unije. U protekle tri i po godine iznos bespovratnih sredstava za tu namenu povećan je za gotovo 70 odsto, a broj zaključenih ugovora skoro trostruko.

Projekat “Ženski biznis HAB” je vredan 354.830,00 evra, od čega je 85% sufinansiran sredstvima fonda Interreg IPA Prekogranična saradnja Hrvatska – Srbija 2014-2020.

Video zapis sa svečanog uručivanja ugovora možete pogledati ovde.