U Dalju održan prvi sastanak partnera na projektu „Ženski biznis HAB”

13. septembra 2019. godine, u Dalju, održan je prvi sastanak partnera na projektu „Ženski biznis HAB”.

Tom prilikom, projektni partneri Poduzetničko razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o. i Udruženje “Promocija zdravog života” razgovarali su o planiranim aktivnostima na projektu, vremenskom toku realizacije projekta, javnim nabavkama i drugim relevantnim temama.

 

Opšti cilj projekta “Ženski biznis HAB” je kreiranje uslova za ekonomsko osnaživanje žena u pograničnom regionu Hrvatska – Srbija, kroz umrežavanje i uspostavljanje ženskog HABa.

Implementacijom planiranih aktivnosti, ovaj projekat će uticati na razvoj biznisa na čijem čelu su žene, te stvoriti mogućnost za kreiranje novih radnih mesta. Ciljna grupa projekta su preduzetnice i potencijalne preduzetnice iz Srbije, tj. Severnobačkog okruga i Osječko-baranjske županije u Hrvatskoj. Dodatni značaj ovog projekta se ogleda i u razvoju strateških mogućnosti i konkurentske prednosti, kroz pozicioniranje celog pograničnog regiona kao sredine koja ženske biznise tretira na fer način.

 

Ovaj, inicijalni sastanak projektnih partnera održan je u prostorijima Poduzetničko razvojnog centra općine Erdut lokalne razvojne agencije d.o.o., na adresi Bana Josipa Jelačića 1, Dalj. Po planu i programu, naredni sastanak će biti održan u Novom Sadu.

Projekat “Ženski biznis HAB” je vredan 354.830,00 evra, od čega je 85% sufinansiran sredstvima fonda Interreg IPA Prekogranična saradnja Hrvatska – Srbija 2014-2020.

PODELI POST

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email