stiklanje uz kafu

Pridružite se karavanu „Štiklanje uz kafu“

Iako su vrata “Biznisa na štiklama” u Novom Sadu otvorena za žene iz cele zemlje i regiona, 2021. godine, udruženje Biznis na štiklama je odlučilo da organizuje “Štiklanje uz kafu” i u drugim gradovima, ali i manjim mestima.

Do sada, bile smo u Bačkoj Palanci, Inđiji, Pančevu, Kikindi, Subotici i Žablju, ali planiramo da posetimo svako mesto gde nas pozovu.

Zašto je to važno? Pre svega, poslovna klima u Novom Sadu razlikuje se od one u, na primer, Pančevu i obratno. Zatim, svako “Štiklanje uz kafu” ima svoj edukativno-informativni deo, gde žene sa lokala mogu da dobiju razne poslovne savete, ali i neformalni deo gde mogu da se opuste i umreže uz kaficu.

Veliki deo kulture našeg naroda je upravo ta “kafica” koja je bolji katalizator za ostvarenje saradnji, nego bilo koja kancelarija.

Veoma smo zahvalne svima koji su nam u svojim mestima otvorili vrata i pozivamo sve zainteresovane da nam se obrate oko organizacije takvog događaja u njihovom gradu. Uvek ćemo se rado odazvati svakom pozivu.

Nama su “Štiklanja uz kafu” donela mnogo dobrih stvari. Poslužila su kao platforma za umrežavanje sa nekoliko srodnih organizacija. Pa je tako na novogodišnjem “Štiklanju uz kafu” potpisan memorandum o saradnji sa Slavicom Brković, predsednicom udruženja preduzetnica “Zlata” sa Zlatibora, kao i predsednicama udruženja “Povratnici 2022” i “Izazov kao igra”, Jelenom Mitrović-Ilin i Mirjanom Valuh. Nešto kasnije, Sofija Bajić, predsednica udruženja Biznis na štiklama i Katarina Ristić Ilić, predsednica kosovske Opštine Ranilug i predstavnica Unije žena, takođe su potpisale memorandum o saradnji.

Uspeh našeg karavana “Štiklanje uz kafu” potvrdio je nešto na čemu stalno insistiramo, a to je umrežavanje, koje je preduslov broj 1 za rast i razvoj bilo kog preduzeća, a posebno malog.