Klub „Biznis na štiklama“

Klub „Biznis na štiklama“ udruženja „Natura Vita“ nudi razne pogodnosti za svoje članove: konsultacije i savetovanje oko primena poreskih zakona, otvaranja firmi, popusti na radionice i konferencije u našoj i organizaciji naših partnera i još mnogo toga.

Osim Konferencije, u saradnji sa ministarstvima, gradskim i pokrajinskim institucijama, ali i IPA fondom Evropske unije, realizujemo nekoliko projekata, od izuzetnog značaja za razvoj ženskog preduzetništva i osnaživanja žena uopšte.

Jedan od tih projekta je ŽENSKI BIZNIS HAB, u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija, vredan 354.000,00 evra. Projekat je namenjen preduzetnicama i potencijalnim preduzetnicama, za koje smo obezbedili poslovni prostor i mesto za okupljanja i umrežavanja, neophodnu opremu za rad, kao i edukaciju i mentoring. U okviru ovog projekta kroz edukacije je prošlo 450 preduzetnica i potencijalnih preduzetnica.

Deo projekta ŽENSKI BIZNIS HAB je i TV serijal pod nazivom „Biznis na štiklama”. U 20 epizoda ovog serijala pričale smo sa smo preko 60 preduzetnica, naših članica, čije priče predstavljaju primere dobre prakse i podsticaj su za sve one žene koje se još uvek dvoume da li da krenu putem preduzetništva. Serijal se emituje u mreži lokalnih televizija Vojvodine, a može se videti i na Biznis na štiklama YouTube kanalu.

Implementirale smo i projekat DIGITALNO, A NE DIGITRONOM, finansiran sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a nedavno smo realizovale i projekat ONA MOŽE SVE, za obuku samohranih majki za poslove virtuelnog asistenta, finansiran od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U okviru udruženja Biznis na štiklama osnovale smo i Volonterski centar, koji pruža mogućnost mladima sa završenim fakultetom ili srednjom školom da ostvare svoje prvo radno iskustvo, neophodno za kasnije zapošljavanje i započinjanje karijere.

Članice udruženja su uglavnom vlasnice mikro i malih preduzeća, mada imamo i nekoliko koje spadaju u srednja, odnosno velika, kao što su Pay Spot, Paradox Consulting, Elipsa modna konfekcija i sl. Svima njima je omogućena promocija putem društvenih mreža Udruženja, kao i mogućnost umrežavanja sa potencijalnim klijentima i saradnicima, na dešavanjima koje na mesečnom nivou organizujemo u Udruženju.

Svakog prvog petka u mesecu organizujemo BNŠ Coffee Time, koji je prilika za susretanje preduzetnica, njihovo upoznavanje i umrežavanje. Svaki ovaj događaj ima svoju temu, kao što je predstavljanje nekog biznisa, predavanja na aktuelne teme, predstavljanje konkursa, predstavljanje programa osiguranja i sl. nakon kojeg sledi neobavezno druženje uz kafu. Ovim događajima prisustvuje od 30 do 50 žena.

Manifestacija koju smo prvi put organizovali ove godine pod nazivom Priče na štiklama bila je takmičenje u govorništvu, koje je omogućilo ženama da „puste glas“ i ispričaju svoju priču javnosti. Manifestacija je bila izuzetno posećena, a učesnice bile u prilici da ispričaju svoje priče, a najbolja od njih i da osvoji nagradu od 100.000 dinara.

Takođe po prvi put, krajem ove godine organizovaćemo Jesenji humanitarni bal, na kojem ćemo prikupljati sredstva za podršku ženskim start-up kompanijama koje će biti osnovane uz našu podršku. Ovo će biti glamurozan događaj koji će biti organizovan po uzoru na balove koji su nekada bili deo novosadske svakodnevnice, sa velikim brojem posetilaca, i odgovarajućim umetničkim sadržajem.

“ Cilj nam je da kroz različite projekte promovišemo važnost ženskog preduzetništva u Srbiji i na taj način doprinesemo stvaranju uslova za uspostavljanje novih radnih mesta, ali i za osnaživanje žena na svim nivoima.

U udruženju smo svesne da je položaj žene u Srbiji još uvek nezavidan, te je naše angažovanje usmereno ka edukaciji žena, pre svega, jer je mnogim još uvek neophodno da osveste stanje u kojem se nalaze, da bi smogle snage i hrabrosti da se menjaju.

PODELI POST

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email