Govornici Konferencije BIZNIS NA ŠTIKLAMA 2021.

MINJA BOLESNIKOV

Diplomirao strategijski menadžment, magistrirao na Odseku za industrijski menadžment i inženjerstvo Fakulteta tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu gde je i doktorirao na tezi „Model za unapređenje poslovanja preduzeća iz ciklične industrije“.

Kao generalni direktor MaxBet grupacije do 2020. godine, nalazio se na čelu poslovnog magnata na Balkanu sa više od 2500 zaposlenih. Sa više od dvadeset godina menadžerskog iskustva u različitim industrijama, od automobilske, građevinske, ugostiteljske pa sve do finansijske, visokotehnološke i industrije igara na sreću, poseduje kompleksnu perspektivu i razumevanje evropske privrede.

 

Vlasnik je start up biznisa Ling Mobility Solutions – najnovijih rešenja u vezi sa mobilnošću, operativnim lizingom, itd.

Od 2004. do 2008., živeći u Budimpešti, upravljao regionalnim poslovanjem kompanije „Porcelanosa Grupo“ iz Španije – regija Jugoistočna Evropa. 2008. se vraća u automotive u Srbiji i 2012. godine sa mesta regionalnog menadžera za Ford u Grand Motorsu dolazi na mesto Izvršnog direktora Grand Motors-a, gde je tri godine zaredom (2016, 2017 i 2018. godine) nagrađen Nagradom predsednika kompanije Ford – Ford Chairman’s Award. Nagrađivan i od strane Taavura Grupa (jedne od najvećih izraelskih grupacija) za najveći rast biznisa u regionu 2017. godine.

 

 

Član Srpske Asocijacije Menadžera od 2010. godine gde je zadužen za brigu o proširenju članstva, kao i član Odbora za objektivnost IC Certification Center-a. Ambasador je programa Youth Business International u Srbiji i dugogodišnji član uprave FK Vojvodina. Član upravnog odbora art fondacije „Saša Marčeta“.